Resultaten

Transformaties Fit 4 Goals

Allereerst wil ik beginnen met mijn eigen transformatie;

Op 1 november 2010 raakte ik voor het eerst in contact met fitness. Ik heb in het verleden veel verschillende sporten gedaan. Ik had dus al een atletische bouw, maar ik was erg dun. Ik wilde daar verandering in brengen. Ik ging mee met een vriend naar een sportschool uit mijn buurt genaamd Izi fitness Tiel. In het begin ging ik 3 dagen per week trainen, maar was het vooral geforceerd, waardoor ik nog niet goed wist wat echt trainen was. Ik dook daarom zelf de boeken in en zocht informatie via het internet. Al gauw ging ik verbanden zien en vroeg ik aan jongens die groter waren dan ik, of ik mee mocht trainen. Dit heeft mij erg geholpen, waardoor ik het echt leuk begon te vinden.

Na een jaar trainen begon ik echt verandering te zien. Mensen om mij heen merkte het op en ook in de sportschool vroegen veel mensen hoe mijn training opgebouwd was. Ik merkte toen aan mezelf dat ik het erg leuk vond om iemand daarmee te helpen, zodat ik zijn of haar levensstijl kan verbeteren. Dit werd ook opgemerkt in de sportschool, waardoor de manager vroeg of ik daar wilde werken. Ik heb deze kans gelijk aangepakt en werk nu bijna 4 jaar bij hun in de sportschool.

Omdat ik mensen graag uitdaag vond ik dat ik mezelf ook moest uitdagen. Ik wilde mensen graag laten zien wat je kan bereiken met je lichaam. Daarom ben ik in april 2015 begonnen met fitness model wedstrijden. Bij deze wedstrijden draait het erom dat je alles uit je voeding en training haalt en daarmee de beste versie van jezelf presenteert.

Bij mijn eerste wedstrijd ben ik 3de geworden en plaatste ik mij voor de volgende show. Afgelopen april ben ik eerste geworden bij de Junioren. Twee weken later mocht ik Nederland vertegenwoordigen op het EK in Spanje. Op het EK in Santa Susanna ben ik 2de geworden. Nu ben ik aan het trainen voor andere wedstrijden en hoop ik over een aantal jaar op grote podia te staan over de hele wereld. Ik ben niet alleen erg trots op deze prestaties, ook hoop ik hiermee mensen te inspireren om hun beste versie van zichzelf neer te zetten.

David

David Balk heeft mij benaderd voor de online begeleiding. Dit is zijn verhaal;

Mijn doel is om op een natuurlijke wijze zo snel mogelijk te groeien. Ik wil zo het uiterste uit mijn fysiek halen. Dylan heeft mij daar erg goed mee geholpen. De reden dat ik Dylan heb benaderd, was vooral omdat ik zag wat voor resultaten hij in een korte tijd heeft behaald. Hij wilde mij graag helpen door middel van krachtschema’s en eetschema’s.

Ik ben op 105 kg begonnen. Bij mijn eerste schema verloor ik per week ruim een kg. Ik kreeg om de 4 weken nieuwe schema’s en dit heb ik uiteindelijk 16 weken volgehouden. De calorieën gingen per schema omlaag en qua oefeningen bleef het erg gevarieerd. Ik heb door de schema’s van Dylan een eindresultaat behaald van 81 kg. Mijn vetpercentage is van 20 naar 12 gegaan. Het was een lang proces waarbij we vooral hebben geprobeerd om zo min mogelijk spiermassa te verliezen. Dit is naar mijn mening geslaagd, waardoor ik erg tevreden ben.

Miriam

Miriam heeft mij benaderd voor de 1 op 1 personal training. Dit is haar verhaal;

Ken je dat gevoel..
- iedere zomer op het strand liggen en jaloers kijken naar vrouwen die er wel fit en gezond uitzien?
- voor de spiegel staan en jezelf ongelukkig voelen en denken oké vanaf morgen ga ik het echt anders doen?
- jezelf afvragen hoe heb ik het zover kunnen laten komen?
En zo kan ik nog veel meer voorbeelden noemen.

Na 2 jaar mezelf zo gevoeld te hebben vond ik dat het nu echt tijd werd om mezelf te gaan veranderen en de knoop maar eens door te hakken. Ik wist dat dit mij niet alleen ging lukken want ik heb wel eens vaker deze goede voornemens gehad , maar ik had dan de drive niet om door te gaan.

Ik had iemand nodig die mij hierin kon stimuleren en inspireren. Deze persoon vond ik in Dylan.

Ik had al verschillende verhalen over Dylan gehoord die mij erg hebben geïnspireerd. Op 31 mei heb ik de stap genomen om Dylan te benaderen. Diezelfde week kon ik al bij hem terecht.

Samen hebben wij een gesprek gehad over wat mijn doelen waren en wat ik zou willen bereiken.

Mijn doel was om niet alleen af te vallen, maar ook om meer conditie en een gezonde voedingsstijl te krijgen. Kortom ik wilde mezelf weer gelukkig gaan voelen, waardoor Dylan voor mij een plan heeft opgesteld. Wij zijn gelijk diezelfde week aan de slag gegaan met de trainingen. Ik wist dat ik geen gezonde levensstijl had, maar dat mijn conditie zo slecht was had ik niet verwacht.

Wat ik als heel prettig heb ervaren zijn de trainingen van Dylan. Hij bouwt deze rustig op en kijkt goed naar de mogelijkheden die ik aankon. Hij legt de oefeningen goed uit, maar let ook op je houding en de manier waarop de oefeningen uitgevoerd worden. Dit zorgt ervoor dat hij het maximale uit zijn trainingen haalt.

De eerste 2 weken heeft hij mijn lichaam laten wennen aan het sporten en na die 2 weken kreeg ik het voedingsschema erbij.

Nu 2,5 maand later sta ik er versteld van hoe mijn conditie al verbeterd is en hoeveel meer je uit je lichaam kunt halen. Het belangrijkste is het verschil dat je aan je lichaam merkt. Als ik thuis kom uit mijn werk dan denk ik; ik wil en ga sporten. Dit dacht ik voorheen niet en plofte ik het liefste op de bank.

Ik heb een dip gehad tijdens het sporten, maar hier heeft Dylan mij doorheen gesleept.

Als ik Dylan dus niet had gehad, dan had ik de handdoek al in de ring gegooid. Dylan is iemand die mij onwijs goed kan stimuleren op momenten dat ik het zelf even niet meer zie zitten, of denk dat ik het niet aan kan. Deze momenten zijn er voor, tijdens of na mijn trainingen. Door zijn instelling ben ik zelf nu ook erg gemotiveerd geworden. Iedere keer na mijn trainingen heb ik een voldaan en goed gevoel.

Toen ik begon en mijn resultaten tot nu toe: Ik ben 1.66 lang. Toen ik bij Dylan begon woog ik 83kg en had ik een vetpercentage van 34 %. In 2 maanden tijd heb ik 7% minder vetpercentage en ben ik 5 kg afgevallen. Ook heb ik nu 2 kledingmaten minder, veel meer conditie en voel ik mezelf veel beter.

Wat ik wil bereiken: Ik wil mijn vetpercentage en gewicht naar een gezond vetpercentage en gewicht krijgen.

Ik train 3 x per week met Dylan en 1 x per week zelf. Hoe Dylan zijn passie voor fitness deelt met anderen is fantastisch. Ik ben iedere dag nog onwijs blij met de stap die ik gemaakt heb.

Esmeralda

Esmeralda heeft mij benaderd voor de online coaching. Dit is haar verhaal;

Dylan en ik zijn al langer vrienden. De laatste tijd vroeg ik hem steeds vaker om advies op het gebied van voeding. Ik was namelijk heel erg zoekende, naar wat voor mij werkende was als atleet. Toen kwam plots de shoot van mijn sponsor bodybuildingkleding. Deze stond gepland voor juni dit jaar. In eerste instantie zou ik hier niet aan deelnemen, maar een paar maanden van te voren besloot ik toch om alles te geven en voor 100% op de shoot te staan.

Op dat moment heb ik Dylan benaderd met de vraag of dit mogelijk was. Vanaf dat moment heeft Dylan mij begeleid tot aan de shoot. Ik probeerde zo veel mogelijk mijn eigen voedingsschema te maken, waarna Dylan zijn oog erover liet vallen. Hij paste hier en daar het schema aan en gaf zijn mening erover. Door zijn ervaring in de bodybuilding/fitness wereld en scholing weet hij waar hij het over heeft.

Iedere week tot aan de shoot werd mijn schema aangepast. Tot een aantal weken voor de shoot nam hij het maken van mijn voedingsschema’s volledig over. Men ging toen zo diep op de voeding in. Dit was voor mij nog allemaal nieuw. De schema’s hadden veel meer betrekking op de echte bodybuilding schema’s. Achter elk voedingsmiddel lag een gedachte. Bepaalde dingen voor bijvoorbeeld vochtverlies, of andere middelen speciaal voor de vitamines en/of mineralen, enzovoorts. Op deze manier had ik eerder nog niet zó specifiek naar mijn voeding gekeken.

Er was dagelijks contact over wat voor effect het schema op mijn lichaam had en wat de positieve en negatieve punten waren. Met het dagelijkse contact was ik erg blij. Ik ben een persoon die haar gedachten moet uiten, en het is voor mij nodig dat ik dit bij een persoon (coach) kan. Hij is daarnaast ook heel erg eerlijk naar zijn cliënt (atleet) toe.

Uiteindelijk kan ik niet meer dan heel blij zijn met het resultaat dat is geboekt. Zonder de hulp van Dylan was dit mij niet gelukt.

Dascha

Dascha heeft mij benaderd voor de 1 op 1 personal training. Dit is haar verhaal;

Ik ben al jaren fanatiek bezig met fitness. Mijn droom is om uiteindelijk mee te doen met een wedstrijd. Dit lijkt mij echt een enorme uitdaging! Toen ik met fitness begon was mijn vetpercentage zo'n 33% (zie foto witte bikini). Na jaren trainen, kwam ik niet meer voorruit en bleef ik lang op een bepaald vetpercentage hangen. Wat ik ook deed of at, ik kon mijn doel niet bereiken. Ik heb verschillende training- en voedingsschema geprobeerd, maar ik bleef maar op dat ene punt hangen. Niemand kon mij daar echt goed advies in geven. Uiteindelijk leerde ik in december 2015 Dylan kennen in een sportschool. Hij vertelde dat hij personal trainer is en dat hij me wel kon helpen om mijn doel te bereiken. En als ik echt mee wilde doen met een wedstrijd, hij mij wel kon gaan begeleiden. Sinds februari dit jaar train ik elke week twee keer met Dylan. Sinds hij mijn begeleider is, weet ik pas wat echt trainen is. Zijn lessen zijn fijn, maar ook heel zwaar! Hij laat mij echt tot het uiterste gaan en motiveert me ook om steeds weer een stapje verder te gaan. Elke keer als ik denk dat het mij niet lukt, lukt het mij toch met hulp van Dylan. Ik zie dat mijn spieren groeien en kan echt trots zijn op hetgeen wat ik al heb bereikt! Dylan houdt continu mijn vorderingen bij en past daar mijn training- en voedingsschema op aan. Toevallig had ik in augustus weer een meting en mijn vetpercentage is nu 19%! (voor een wedstrijd moet dit nog wel wat minder zijn). Ik heb nog nooit zo laag in mijn vetpercentage gezeten. Nu zal je wel denken dat lekker in je vel voelen niet aan een cijfertje moet afhangen. Je hebt ook gelijk, maar bij een wedstrijd zit dat toch anders. Zonder Dylan had ik dit resultaat zelf echt nooit bereikt. Ik moet de komende periode nog hard werken voor de wedstrijd voor volgend jaar, maar met Dylan als coach weet ik zeker dat het goed gaat komen.